Buje
Jednog dana,Marijana je otvorila inbox od grupe „kosaLjubavi“ i otvorila jednu zanimljivu poruku. Gospođa Tanja Lukin se javila kako je kod nje došla jedna djevojka, pod imenom Natalija Pirizović, koja se odlučila na veliku promjenu uz napomenu kako ošišanu kosu želi donirati. Donacija je bila dužine od 50 cm. Pošto gospođa Tanja vodi emisiju „Fotomodel na jedan dan“ odlučila se na veliki potez . Organizirati humanitarni event. Kada mi je Marijana javila za plan od gospođe Tanje, naravno da sam se složila i podržala plan. Nisam tada ni sanjala šta će me tamo dočekati.
Početkom 11.mj nam je javljeno kako će se event održati 28.11.2015.u Bujama,te kako mi noćimo u Hotelu „Vela vrata“ u Buzetu. Noćenje mi iskreno nije bilo ni na pameti. Nebi mi bio problem niti doći na jedan dan. No,svejedno je lijep osjećaj kada se svi uključe u organizaciju i nagrade nas. Nagrade noćenjem.
Počela sam nestrpljivo odbrojavati vikende. Nikako ga dočekat. Zatim u svom tom mom odbrojavanju iz dana u dan su stizale nove informacije o cijelom programu. Programu za koji je predviđeno da traje 4 sata. Što se širio program to je nestrpljenje bilo veče!
Večer prije polaska sam pripremala sve potrebno što moram imati. Tada me opralo uzbuđenje. Mislila sam si,ma tko će jutro dočekat?! 😀
Došao je i taj dan 28.11.2015.,9 sati ujutro,mi krećemo. Marijana vozi,a ja važno uzimam laptop da ispišem potrebnu dokumentaciju za vrtić. Na „sreću“ laptop se počinje pregrijavat te se posvetim Marijani koja se divi Gorskom Kotaru.
Ubrzo uz malo,ne namjerno,razgledavanje Rijeke stižemo u Buzet. Približavamo se brdu i zidinama koju marijanu odmah asocira na zmajeve i slično 😀. U trenutku Marijaninog divljenja ja kažem kako je možda baš tamo hotel. Kad,gle čuda! Bila sam u pravu. 😀
Popele smo se u samu jezgru starog grada. Milina! Hotel na samoj cesti,divota. Ulaskom u hotel,upoznajem se sa iznimno ljubaznom recepcionarkom s kojom razgovaram,naravno,o „kosiLjubavi“. Dobivam ključ od sobe i odlazimo. Ulazimo u sobu i pozitivan šok! Prelijepo,uredno,rustikalno! Jednom riječju fantastično.Nakon divljenja hotelu i sobe, shvaćamo kako je vrijeme za spremanje. I eto,opet one pozitivne nervoze. 😀
Stižemo na odredište.
Buje.
Tek što smo se sparkirale vidim tv ekipu. To je iskreno ono što volim izbjeći koliko god mogu 😀. Volim da za Tv daje uvijek izjave Marijana 😀,njoj to dobro ide.
Ulazimo u POU Buje,kad tamo ljudi. Dosta ljudi. Manja gužva. Hrpa fotića i kamera. Upznajemo se sa gospođom Tanjom,onako njoj u hodu,jer žena je zmaj! Drži sve pod kontrolom. Samo dok sam ju gledala,umorila sam se,a gdje je sve ono prije…
Srce kuca još jače. Uzbuđenje raste.
Na binu prvi dolaze Mateo Pilat i Bernard Udovčić. Tu sam bila gotova. Osjećaji i misli su se spojili…oči su me izdale. Samo sam Marijani šapnula „rasplakat ću se“ no već je bilo kasno.
Poseban je osjećaj kada tako dođeš,sjedneš kao gost…a zatim taj gost shvati da je to sve organizirao netko zbog tebe,zbog djece,zbog nas!
Zatim, uz sve te emocije, počnem razmišljat šta je sve ta žena „zmaj“ napravila, te koliko je vremena potrošila i svoju obitelj zakinula. Koliko je vremena potrošila dok je našla sve izvođače,donatore,frizere i sve što ide uz to! Puno,jako puno! Znam to! Na njoj se vidi da je borac i da voli imati sve pod svojom palicom. To je nerocijenjivo. Sigurna sam u to da koliko je i zakinula svoju obitelj u vrijeme organiziranja ovog event toliko su i oni bili dio svega ovoga. Nisu sigurno lezali i sjedili kući nezaposleno. Tanja je osoba kojoj se svi mogu diviti. Njezinj sposobnosti,energiji! Mogu puno naučiti.
Nakon borbe emocija i razmišljanja što je sve Tanja morala napraviti da bi uopće bilo toga,pokušavam se opustiti i uživati.
Krenula su i šišanja. Šišale su se curice,mame i bake. Bilo je lijepo vidjeti ih sve s osmijehom na licu. Nitko nije došao jer je morao. Nitko se nije šišao jer je morao. Svi su to napravili humanim cilljem,da vrate nekome osmijeh barem na kratko. Frizeri vrhunski! Svi do jednog! Ni na jednoj frizerki i frizeru se nije vidio umor,već nasuprot. Osmijeh. Osmijeh je taj koji govori sve o njima! Uvijek se desi da u manjim sredinama se svi udruže i pojave u velikom broju.
Uz doniranje kose i novčića program je trajao 3 sata. Svi su neumorno svirali,pjevali,plesali. Bilo je naravno i magije isto kao i neumoran striček sa dugačkim nogama koji je radio svakakve oblike od balona. Za svakoga se moglo naći po nešto. Isto tako i posebna čokolada kao i masaža.
Na kraju su naravno usljedila grupna fotkanja i torta!! Torta velika za sve nas 😀.
Dali sam još i to očekivala? Ne,nisam!
Bilo je prelijepo i nikada neću zaboraviti! Napotiv uvijek i svugdje ću pričati o ženi „zmaj“ Tanji i njenoj organizaciji!
Nakon završetka eventa i večere s Tanjom i njezinom obitelji,odlazimo u prelijepi rustikalni hotel. Sada su već sve emocije malo popustile,no opet kada i krenem razmišljat,samo razmišljam o tome kako i koliko je vremena potrošeno za cijelu organizaciju. Znam! Znam da nije bilo lako i znam da je tu potrošeno puno truda i ponajviše vremena!!!
Hvala ti draga Tanja na svemu! Teško da će te itko nadmašiti!!