Projekt „Osjećaj se lijepom, jer to i jesi“  je projekt kojim želimo djevojčicama, djevojkama i ženama oboljelim od alopecije i malignih oboljenja biti podrška koja će podići njihovo samopouzdanje i ženstvenost te javnost upoznati više sa svim stanjima i oblicima tih bolesti.

Cilj projekta je izrada 8 perika za korisnice udurge. U RH zdravstveno osiguranje ne omogućuje besplatne perike. Osiguravaju jeftiniju kupovinu perika koje su  polusintetičke perike koje se brzo raspadnu i ono najvažnije nisu udobne. Smatramo kako u životnom razdoblju lječenja je svima potrebna što kvalitetnija perika i sama podrška. Jednako tako u RH je još uvijek tabu tema čelavost, točnije maligna oboljenja i alopecija.

Projektom „Osjećaj se lijepom jer to i jesi“ pružamo pomoć igradimosamopouzdanje djevojkama oboljelim od malignih i autoimunih bolesti (alopecija) tako što im omogućujemo korištenje perika. Ključnu aktivnost projekta proveli smo fotografiranjem djevojaka u prirodi i nastavlja se u radioni gdje se izrađuju perike.

Iz naziva projekta, kao moto, šaljemo poruku kako nije važano kako izgledamo izvana već kakvi smo iznutra. Kada se osjećaš lijepim iznutra tada si lijep i izvana.

Projekt je strukturiran na 3 cjeline;

1.Cjelina

Važnost fotografiranja je na dvijema djevojkama koje su i same oboljele, Ivana Slavi od autoimune bolesti i D.T.  od autoimune bolesti i karcinoma, te su se fotografirale bez perika u dva seta. Pokazale su svoju ženstvenost i spremnost na suočavanje tuđih pogleda.

Prvi set je odrađen u dnevnom izdanju. Drugi set je proveden oslikavanjem glave i lica koje su vrhunski odradile dvije make up majstorice.

Fotografiranje je odraženo u adrenalisnkom parku kao motiv za snagu, hrabrost i borbu. Svi suradnici su dobili majce s logom projekta, te poklone u znak hrabrosti. Fotografiranje je trajalo od 12-17 sati te je bilo osigurano piće i hrana za sve. Na kraju smo se zasladili i tortom.

2.Cjelina

Prezentacija photoshotinga/šutinga na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama Instagramu i FB stranici od udruge objavljivali smo fotografije uz izreke samih oboljelih djevojaka. Izrekama, smo ljudima dočarali kako se djevojke same bore sa svojim životnom borbama. Između ozbiljnih imamo i humoristične izjave. 

3.Cjelina

Izrada i predaja perika

Ambasadorica projekta je bila i sama korisnica perike i model na fotografiranja Ivana Slavi. 

Korisnice projekta

 

Su djevojke i žene u dobi od 5-35 godina oboljele od maligne ili autoimune bolesti alopecije. Ukoliko se pokaže potreba i za muške, rado ćemo napraviti i njima periku.

Kriterij za izbor korisnika su:

-oboljele moraju biti državljanke RH

-socijalno ugrožene

-korisnicama kojima je ona nužno potrebama za kvalitetniji život, zapošljavanje a ne spada u socijalno ugrožene, no zbog ne imanja posla si ne mogu priuštiti periku

-studentice u dobi do 25 godina

Rezultat

Projektom smo doprinijeli do ljudi i izazvali pozitivne reakcije što nam je dokaz njihova uplata kojom su nam pomogli financijsku u izradiperika. Do danas smo predali 3 perike korisnica oboljele od malignih bolesti, zahvaljujući ovom projektu.

Projekt se proširio tako da smo osnovali i grupu pod istim nazivom u kojoj oboljele svih uzrasta mogu raditi razmjene perika te se međusobno savjetovanje i pružati si međusobnu psihološku pomoć.