Najljepši mjesec u godini mnogi od vas zamišljaju u krugu obitelji, uz druženje, bogatu trpezu i nezaobilazno darivanje. Djed Mraz ili Božićnjak, a prije njega i Sveti Nikola pobrinut će se za ispunjavanje materijalnih želja. Nije im lako jer iz godinu u godinu želje su sve zahtjevnije, skuplje ili naprosto neostvarive.

No, što biste rekli jednom djetetu kojem je želja vrlo skromna, krajnje potrebna, koje ne želi skupi „mobitel na tač“, Winxice ili novu garderobu…Koje ima vjerojatno jedinu želju, a to je  – zdravlje. Tada vam vjerojatno sve ove novotarije modernog doba nisu „ni u peti“. Ono želi biti zdravo, a na putu do ozdravljenja roditelji im ne mogu kupiti zdravu krv, novi bubreg ili kosu koju su izgubila kemoterapijom. Zamislite dijete koje je kemoterapijom izgubilo svoju kosu. U kratkom periodu uz svu muku koju prolazi zbog bolesti, kad se pogleda u ogledalo, vidi nekog drugog sebe.


Udruga “Kosa ljubavi” djeci vraća osmijeh na lice

Ipak, ono dobro u ljudima vjerojatno i danas pokreće našu planetu…Biljana Bjelajac Poznić i Marijana Čergar u travnju su pokrenule facebook akciju „Kosa ljubavi“ kojom od donatora prikupljaju pramenove kose za izradu vlasulja.

 

Pročitaj više na portalu CityPortal